Yoga bij S@S, zondags om elf uur

Yoga heeft in Nederland nog altijd het imago van zweverig en moeilijk gedoe. Yoga kan echter juist down to earth zijn en een hele goede aanvulling voor iedere sporter. Bij yoga draait alles om balans. Het gaat om de perfecte verdeling tussen inspanning en ontspanning. Het verbetert je fysieke kracht, flexibiliteit en ademhaling. Een beter lichaamsbewustzijn helpt je blessures eerder op te sporen of zelfs te voorkomen. Veel topsporters hebben de voordelen van yoga ontdekt en het opgenomen in hun trainingsprogramma.

Yoga helpt je eerder te herstellen na zware, fysieke prestaties en weer kracht en flexibiliteit op te bouwen. Het is ideaal voor (water) sporters. Door een actieve leefstijl verkorten spieren soms en zijn de spieren bevattelijk voor blessures, stijfheid en verkramping. Een sporter belast meestal slechts een deel van de spieren, terwijl andere spieren onbelast blijven. Yoga brengt hierin een balans en geeft meer bewegingsvrijheid. Doormiddel van een lagere bloeddruk en hartslag en een diepere, langzame ademhaling schakelt het lichaam sneller over naar een herstelmechanisme.

Yoga op strand van Castricum1

Je uithoudingsvermogen wordt beter, je longinhoud neemt toe door speciale ademhalingsoefeningen en je geest wordt scherper. Yoga draagt dus bij tot betere sportprestaties. Geen zweverig gedoe, maar specifieke training om jouw lichaam soepeler en sterker te maken. De lessen zijn pittig en aantrekkelijk voor actieve mensen die eens een andere vorm van bewegen (sporten) willen uitproberen. Ook als je niet fanatiek sport, maar gewoon eens wilt bewegen op een andere manier zijn deze yogalessen een interessant alternatief.

Kosten 10 euro. Check de agenda voor de eerstvolgende les.

Opgeven bij paulientenbrinke@hotmail.com